CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, July 30, 2010

$egulung ijazah buatmu kekasih!!


Ni post kedua la stlh aku siap bina blog ini dgn rasminye...hehhe,Aq nak share ngn korang ade satu cerita pd aq agak boleh layann gak ar(pd aq la,pd korg xthu ar kan.)...CERITA SEBUAH PERCINTAAN! haa....LOVE3~~i wanna love,,hehe..ops,,dh termelalut la plak.,ni story cinta seorg gadis,ni kisah benar tau,bukan aku copy @crita mne 2 novel,ini ori pnye blaku..ok2,aku strt ngn mukaddimahnye dlu,..aq mengenali seorang gadis ni, sjak kecik ag kitorg rapat hingga la da tua skrg(i mude lagi kot)..biarlah aq namakan die sbg "'kak nie" n pkwe die sbg "shah'(susah2 mak bapak diorang kasi name,suke2 ati aku jerk tuko .,trpksalah,..xpe,untk kebaikan,ihhik)..............diorg ni bercinta lama tau..pergh mmg bahagia smpai kekadang aku naik jelous,tension aku dbuatnye...hahha..tp aku xkesahh asalkn kak nie bhagia!no hal la kan,Biaselah,,aku kn adk yg baik yg sngup ape sje demi kakak nye,hahha(prasan lak minah ni)..



Ok,..meh aku story kat korang skit character dua belangkas nih,hahha...kasi korg blh feel skit,jgn feel plik2 sudaa...kak nie yg aku kenal sorg yg amatla lemah lembut,mmg btol2 gdis melayu lah die nihhh,.kuar g mane2 pn biase pki bju kurung,time kuar ngn aq je die pki sluaq jeans dek kerana aq yg suruh(jahat gler aku ni kan)...die nih bab2 study biase2 jek.xdela excellnt mane pon,(gile trus terang aku ckp ek,xpela,jnji korang feel)..die ni agak baik la..mmg die ni susah bebenorr terpikat ngn lelaki,smpaikan aku kompius ngn kewanitaanya dulu,(hehe,,tp now xkompius da ye!)sorg2nye yg blh belah dada kak nie adalah shah,shah wat lari hati kak nie simpan dlm kotak besi umah die(wat cm harta mak bapak die)smpai sekarang hati kak nie msih pd shah....shah ni pd aku,stkat yg aku kenal,die sorg laki yg baik la,..bolela tahan ensemnya,..sekali tgk,cm shah rukh khan,lame2 tengok cm salman khan,3 kali tgk macam shah khan.he3..ngn hidung mancung,,mmg perghh...agama pon ok,..baikkk giler la mamat nih..


Kak nie ngn shah couple klo xsilap aku dalam 8 tahun 6 bulan..(kalo xsilap la,memori aku bknnye kuat sgt,:P)punyela bahagiaa....adoi,aku pon mengeleng kepala tgk belangkas2 ni cm belengas plk aih..hieeehhh...mmg patut la MAXIS kaya,ape taknye,hari2,dlm Rm 10-15 habis wt topup hp..aisehhh...mmg mabuk thap kronik la kan..hp tu xlekang kt tngn,asyk msg,n kadan2 dua2 belangkas ni jadik monyet,asyik begayut jekkk keje...aii..ape nk jadi la ngn kak ni aku ni..pusing kepalaku dibuatnye melihat pnyakit kronik 2org ni(almaklumla adk mithali sntiase care psl akak die kan...ehhem...)yela,kak nie aku nih stdy lagik,pkwe die tu dh keje ~hahha,mmg mlm2 stdy wape minit je,then,dk stdy sms je ngn si pkwe nye..ape nk jadi..~~~~~~
******************************

Aku sbg adik happy sgt la bile kak nie bhagia ngn si shah tu.(wlaupn i single,i xdengki taw! :P)kak nie aku nih org nye mnje +mengade2 ..hak2,pe yg aku thu(aku yg mnjadi DR.CINTA bile diorg ade masalah)si shah ni la yg slalu mengalah,yela sape xsayang awek..dhla awek tu cun melecun..,aku tabikk la ngn si shah ni,wlaupn kak nie tu wt masalah(sengaja cri gduh)n mmg sah2 salah kak nie,tp si shah ni rela je meletakkan egonye di tpt plg bawah,bkn smua lelaki blh wt cmtu kan(kalo ade leh wt cmtu,esok aku masok meminang..hehehe)..pujuk memujuk tu mmg dh rutin bg si shah ni,rela je kne marah ngn bos demi si awek,kene maki ngn family demi si awek,kene hentam ngn kawan2 demi gadis pujaan../ade ke lelaki lain yg blh wt cmtu??habaq mai kt aq...aku nk ushar skit,haha..ok~sambung blk,iklan seketika td tu..wlaupn kak nie nih degil,cengai bak kata org2 kedah(garang)n ego nye mak datukkk...punyela tinggi,kalah gunung everest aih.,..

Mereka ni saling syg n SETIA!even asyk gaduh(gaduh2 mengada2 je) tp klo korang nk tahu,mereka ni gaduh,xkan lebih dri 5minit,hahhah..time gaduh bkn main lagi,maki hamun,yela,dua2 darah muda..hahhaha.,siap cakap,i xkan jumpe u lagi(aku tahu la aku slalu curi2 dgr time diorg gduh,hihihi)tp lepas 5 minit smada si shah @kak nie psti mengalah..n yg surenye xkan lbh dri 5 minit,sbbnye,xtahan rindu...wakakka...aku rase nk gelak je bile tgk gelagat diorg tuh..cm budak2....aku teruja giler tgk diorg,(aku ni xminat couple2,tp tgk belangkas berdua ni,tiba2 plak gataii lak nk couple,,heee..;P )bahagianyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...gerammmmm iiii..hehhe..

Tapiii~........................itu semua hanya tingal kenangan ........sekarang dan mungkin selamanya,itu semua xkan berulang lagi,..(aku sndri sedih,tp,..tuhan lbh berhak menentukan ape yg berlaku)........pada malam tu,aku ingt lagi,kak nie ngn shah mcm biase,..bergayutan hinga kepagi......tp,malam tu adalah malam terakhir mereka bercakap...semua nya xdiduga..
p/s: aq sambung story ni lenkali,,dah lewat,aku lapor,nk p makan...nti aq story lg kat korg...sgr pngajaran cz aku thu korang smua ni pn sdg mabuk cinta gk kan3??xngaku??xyah nk tipu arr bebb..hahha..ok2..nxt time aku smbung *_*






7 comments:

Nor_Emylin said...

apakah yang terjadi???? tak sabar mau tahu ni....sambung sambung....hehe

SHE'VERA said...

heheh..sabar ek lin...tp kan,u untung la cinta u xde masalah pn,,u kne bersyukur taw..hik3..nti i smbung yerp..^_*

Cik Eja said...

bila mau smbung nih..xsabo lak nk bca..heeee..menarik..

SHE'VERA said...

wah..menarik ke..nmpknye cik eja dpt menghayati dgn baik,,ni beti cik eja pon DAP = DI ALAM PERCINTAAN.he3..nti i smbung k.^_*

Farhan said...

apa sambungannya...nak tau nih...!!!

Farhan said...

apa sambungannya...? nak tau gak nih...

SHE'VERA said...

sabar ye..masa tdk mengizinkan..huhu..nti la sy cambung ini cerita..hehe